Freddie. Proze riscante de Adrian Buzdugan, volum apărut la editura Cartea Românească, 2017. Cartea conţine povestiri apărute în ultimii ani în „Helion”, „Argos”, „Revista de povestiri”, „Viaţa Românească”, „Luceafărul de dimineaţă”, „Familia”, „Steaua”, „Limba română” etc. precum şi în antologii de profil.

Volumul va fi lansat la a XII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, pe 28 mai, ora 11:00, la standul editurii Cartea Românească. Invitați: Adrian Buzdugan, Ion Bogdan Lefter şi Cosmin Perța.

Freddie, cu ghetele mai mici decât piciorul și cu un maiou de corp, vine spre contemporaneitate, dintr-o epocă întunecată, privind fix spre bizarele noastre făpturi. O existență deformată, o realitate inversată, aproape ireală. Un trecut auster, cu întinse câmpii de noroi, cu viziuni care par mai aproape de un paradis SF, cu genii care nu foloseau aproape la nimic într-o societate ermetică, cu absurdități editoriale create numai din linii de forță, cu idealuri de autor prinse între limite neverosimile. În fapt, ca să citez în sens, coșmarul fiecăruia pe înțelesul tuturor!

Volumul de povestiri poate fi cumpărat online de pe site-ul editurii Cartea Românească.


Adrian Buzdugan (n. 1971, Huşi) este profesor de științe sociale în Brăila. A debutat editorial cu volumul Capela excomunicaților (povestiri ultimative), (Humanitas, 2010), care a câștigat în 2011 Premiul pentru Debut al Asociației Scriitorilor din București, Premiul pentru Debut al revistei Luceafărul de dimineață și Premiul pentru cel mai bun volum al Asociației Române de Science Fiction. Romanul Citadela de fier (Tracus Arte, 2012) obţine Premiul RomCon pentru cel mai bun roman, Iași, 2013 și Premiul revistei Antares pentru proză. În 2014, îi apare la Editura Adenium romanul neoavangardist Comisarul Corcodușă (sau Corcodușă ’92 sau Treisprezece gloanțe și de restul… morcovi sau Gloanțe pentru Andros sau Corcodușă & Co. sau cum mai vreți dumneavoastră…).

A publicat proză, poezie, cronică de film, pamflet, recenzii de carte și eseuri în reviste literare de prestigiu, fiind prezent în numeroase antologii.