Această unitate de elită este o unitate de luptă terestră, arondată bazei Schriver Air Force (Colorado), fiind o unitate separată geografic în Nevada, la Nellis AFB. Din 2000 are denumirea  The 527th Space Aggressor Squadron. Prescurtat: 527 SAS.

Istoric,  este urmașa unui batalion numit 527th Tactical Fighter Training and Aggressor Squadron care a luptat în al doilea război mondial, cu baza în Marea Britanie, apoi în Germania în timpul războiului rece.

 

Misiunea sa este de a instrui forțele militare americane, comune și aliate pentru a lupta cu adversarii capabili de atac din spațiu, pentru a pregăti forțele USAF, pentru a lupta prin replicarea realistică a amenințărilor, formare și feedback prin agresori specializați și certificați.

În condițiile în care spațiul este folosit pentru supraveghere, sateliții geostaționari pentru comunicații, este de la sine înțeleasă preocuparea strategică pentru a asigura o siguranță în îndeplinirea misiunilor atunci când funcțiile logistice a aparaturii de comunicații și poziționare globală GPS sau SATCOM sunt scoase din funcție.   

Într-un conflict al sec. XXI se are în vedere posibilitatea blocării și bruierea semnalelor radio și trebuiesc luate măsuri de contracarare a efectelor. Pe plan mondial se dezvoltă arme cu laseri, cu microunde și cu unde electromagnetice de mare energie, ceea ce ridică noi provocări în domeniul tehnicii.

O altă aplicație a misiunilor SAS-527 îl constituie utilizarea infrastructurii spațiale existente pentru detectarea eventualelor atacuri venite dinspre spațiul cosmic și operarea lor pentru asigurarea supremației în funcția de apărare.

Desigur că mare parte a informațiilor tehnice nu pot fi expuse public, fiind considerate secret militar. Dar imaginația noastră și a creatorilor de artă o suplinește.

Aceasta este emblema brodată a escadronului SAS 527, de unde ne privește un „ALIEN” cu gheare amenințătoare:

Articol de Adrian Bancu

Surse: wikipedia, QAuZ  în deviantart, schriever.af.mil , eglin.af.mil, militaryauction.org