A fost lansată revista de benzi desenate Sanki, numărul 24. Revista poate fi citită și online la adresa: https://www.syndicart.net/publicatii/sanki/volume/sanki-vol.24/

Conținut:

In culisele (bucătărie, sufragerie, debara…) realizării unei benzi desenate. Sau chiulul și văicăreala unui bedeast efervescent. Sau Șerban Anghel care vizitează Sanki, pe care-l și revizitează, cu ocazia unei noi ediții a East European Comic Con (5-7 mai) de la București, unde-și lansează prima carte. De benzi desenate. Sau autorul BD pe scenă, în cele din urmă!

Pentru că…
N-avem o meserie ușoară, cum ar zice Mircea Arapu. Să se știee!…


Sanki a pornit, în 2004, ca un fanzin de benzi desenate alb/negru, A5,  distribuit în format pdf celor interesați pentru a-l multiplica și a-l distribui.

Amatorii și autorii de BD sunt chemați de asemenea să contribuie cu lucrări.

Este o intițiativă pentru promovarea benzilor desenate și autorilor BD, pentru solidarizarea fanilor.

Ca și AH, BD!, „fanzinelul” nostru „popular” – open source zine* – a crescut în voia și vazul lumii. Fiecare „volum” este în continuare mai întâi tipărit și apoi urcat aici

Ne-am dorit ca noua generație să-și facă ucenicia artistica si editoriala și să se confrunte cu publicul, „care este” el doar grupul de prieteni si cunostinte, prin publicarea in fanzine si editarea lor – self-publishing. Acestea au înflorit peste tot, realizate cu entuziasmsi talent.

Nu ne arogăm vreun merit: doar am surfat pe acest val care venea firesc, făcându-l vizibil și făcând poftă și altora.

În BD, va urma ceva întotdeauna.

Toate drepturile sunt rezervate Syndicart.promotion / Sanki și autorii.

Reproducerea parțială, cu titlu ilustrativ/exemplificativ este permisă cu menționarea sursei și notificarea noastră.