Scriitoarea timișoreancă Daniela Faur vă invită pe data de 19 martie 2017, ora 14, clădirea INCUBOXX, etajul 3, sala de conferințe 306, la lansarea volumului Forțe ale naturii. Mortea vie. Volumul a apărut la editura Pavcon în colecția Science-Fiction. Invitat la lansare, editorul Constantin Pavel va vorbi despre volum și despre colecția SF a editurii. Romanul este primul volum din ciclul Forțe ale naturii.

Câteva cuvinte de la autoare.

Helion: Am văzut că romanul este SF. Poți să-mi spui ce te atrage la acest gen de literatură?

L-aș încadra mai degrabă în genul fantasy. În cazul meu, este vorba de povestea unor oameni ce aparent par obișnuiți, dar, pe măsură ce ne lăsăm purtați de narațiune, descoperim alte laturi ale lor, dincolo de universul pur uman așa cum îl cunoaștem. Este unul din motivele care mă face să apreciez astfel de scrieri: apariția senzaționalului, a fantasticului, a misterului din spatele unor lucruri sau personaje. Eu, personal, citesc să mă deconectez de realitatea de multe ori ternă. Apreciez și cărțile pe care eu le consider ușoare, ușor de citit, cu povești romanțate, liniare. O carte SF e o provocare, îmi solicită mai multă atenție, dar îmi și aduce o mai mare satisfacție. Mă transpun cu totul în acel univers, încetez să rămân un simplu cititor și devin o parte din lumea descrisă, pe care o văd cu ochii imaginației mele.

Helion: Am citit pe site-ul editurii că romanul face parte dintr-o serie. Ne poți oferi mai multe detalii?

Cartea este gândită ca o trilogie doar din simplu fapt că sunt multe personaje, iar acțiunea este una complexă. Acest prim volum al seriei Forțe ale Naturii, pe care l-am numit Moartea Vie, este și cartea mea de debut. Este o poveste dragă sufletului meu, scrisă în decursul a trei ani, chiar dacă efectiv am lucrat puțin la ea. Cartea debutează cu două povești paralele ce se intersectează pe măsura ce intrigile țesute în trecut încep să se elucideze. Aparent, pare doar o poveste de dragoste, dar mai apoi personajele își dezvăluie adevărata natură, și de aici totul ia o altă întorsătură. Recunosc că mi-am dorit să vorbesc și despre iubire, în toate formele ei, dar cel mai mult mi-am dorit să dezvălui o poveste de dragoste, care să depășească toate barierele, de la cea a stereotipului, până la cea mai necruțătoare: a timpului. După ce mi-am conturat în minte personajele, m-a străfulgerat gândul de a le oferi acestora anumite puteri, supranaturale, să le zicem. Mi-am dorit să pot explica aceste abilități și nu doar să fie luate de bune, apărute din senin. Așa mi-a venit ideea de a face legătura cu cele patru elemente ale naturii: Aer, Apă, Pământ și Foc. Personajele mele stăpânesc forța elementului lor natural distinctiv, sunt Forțe ale Naturii, de unde și numele cărții. În acest prim volum m-am concentrat mai mult asupra prezentării personajelor și a povestii lor de viață. Volumul doi, care este în lucru, promite mai multă acțiune. Totodată, va clarifica lucruri nuanțate în primul volum, povești supuse intenționat interpretării.

Helion: În final, îți urez mult succes și te așteptăm cu noi volume!

Mulțumesc! Vă aștept cu drag la lansarea primului meu volum, care va avea loc duminica, 19 martie, ora 14, în cladirea Incuboxx, etajul 3, sala de conferințe 306!

Volumul se poate cumpăra de aici: pavcon.ro.

A consemnat Daniel Timariu.