A venit vremea schimbării la Helion Online. O nouă față și o nouă echipă de conducere.

Helion-ul este un club fanion al fandomului românesc, iar publicațiile lui sunt o dovadă concretă a acestui fapt.

Nu există și nu va exista vreodată un fandom puternic, fără să aibă cluburi puternice.

Nu există cluburi sau cenacluri puternice dacă nu au criterii de evaluare a creației artistice bazate pe pilonii esteticii și ai moralității superioare.

Helion Online a exprimat mereu până acum energia unor puncte de vedere coerente si raționale.

A existat, de asemenea, o atitudine critică, tranșantă și responsanbilă față de diverse lucruri nedemne care s-au întâmplat în sefeul românesc.

Sper din toată inima că exigența morală și intelectuală să funcționeze fără rezerve la viitoarea echipă de conducere a revistei Helion Online.

Sper, de asemenea, ca Helion Online să pună în lumină texte și idei noi și creative atât ale numeroșilor membri ai clubului, cât și ale altor cluburi sau individualitătț din țară și din afara țării.

Structura articulată a revistei Helion Online se va menține, iar creșterea valorică a unor rubrici va asigura o mai mare omogenitate intelectuală a fiecărui număr din revistă, menținând și sporind numărul cititorilor noștri.

Cea mai frecventată revistă online de scince-fiction din România îmbrăcată în haine noi, mai atrăgătoare și mai moderne, va fi mai placută ochiului, va fi mai atractivă, mai prietenoasă cu fiecare utilizator.

Noua echipă de conducere a revistei, formată din Lucian-Vasile Szabo –  redactor-șef, Darius Luca Hupov – redactor-șef adjunct și Daniel Timariu – secretar de redacție, oferă o garanție sigură și stabilă pentru a face din Helion Online un proiect de succes.

Continuitatea și exigența analizei și a demersurilor critice vor fi suporturile de bază ale muncii redacționale.

Existența Helion Online, începută în 2010, nu va fi periclitată în niciun chip de tranziția la o nouă etapă în ființarea culturală a revistei, ba aș zice, dimpotrivă, că e necesară, firească și bine venită.

Noi energii vor gândi viața acestei reviste, rădăcinile vor crește mai adânc în solul literaturii și artei science-fiction, voci noi sunt așteptate să se adauge în câmpul cultural al revistei.

Noul prag nu-l simt ca o despărțire, ci ca o binemeritată preluare de ștafetă, cu o viziune nouă și urcătoare.

Cu această ocazie le mulțumesc tuturor celor care de-a lungul a aproape șapte ani de zile au susținut cu articole, recenzii, proze, știri, bandă desenată, fotografii, video și grafică sumarele celor 67 de numere din revista Helion Online.

Cu mult drag privesc în urmă la cele 67 de numere din Helion Online și cu bucurie și încredere mă gândesc la sutele de numere din revistă ce se vor înșira pe lungul șirag al aparițiilor viitoare.

Așadar să le urăm tuturor celor care pun umărul și așează o cărămidă nouă la edificiul Helion Online,vechiul adagiu latin: Vivat, Crescat, Floreat!